De roligaste kommentarerna när jag har dj´at :)

Jag kom att tänka på några roliga kommentarer som jag har fått när jag har dj´at!
Den bästa var nog när jag spelade på ett ställe i Borås som hette Frank´s. Det stället finns tyvärr inte kvar längre men förr var det en superbra rockbar! Mycket gammal klassisk hårdrock gick hem där som t ex Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin och en massa annat bra.
 
Det var iallafall en kväll när jag spelade så kom det fram en tjej och frågade om jag inte kunde spela något mer modernt och nutida. Jovisst svarade jag, vad vill du höra? Och då svarade hon efter en stunds tänkande: Iron Man! Och jag blev så paff när hon sa det för hon ville ju höra något mer nutida/modernt och jag var tvungen att fråga henne om hon menade låten med Black Sabbath. Det visste hon inte, bara att låten heter Iron Man och var med i Iron Man filmen :) Jodå, jag körde på den låten och det var den hon menade. Den var med på Black Sabbath´s andra skiva, Paranoid som släpptes 1970! :) För en musiknörd så tyckte jag detta var oerhört komiskt :)
 
Den här bilden är från Frank´s
 
Och från min synvinkel kvällarna/nätterna igenom var detta jag oftast såg :) Framför mig var det oftast allsång :)
Jag måste ha spelat Fear of the dark med Iron Maiden här :)
 
Jag har spelat på massa andra ställen också i Borås och även i Linköping faktiskt utav alla ställen. Det ligger ju inte närmast precis men jag spelade på en rockkväll med ett liveband de hade på Sliver. Det var en rolig kväll!
När jag satte på en låt med Marilyn Manson så tömde jag dansgolvet så det var nog lite för mycket för dem som var ute den kvällen :)
 
Iallafall så kunde jag ju nämna den allra allra vanligaste kommentaren som jag har fått många gånger på olika ställen är: Kan du inte spela något bra? Va sjutton ska man spela då??? Alla människor har ju olika musiksmak! Och det lustiga är att den kommentaren kan man få även om hela dansgolvet är packat med folk och alla dansar och har roligt så finns det ändå någon där ute som undrar om man kan spela något bra?!  Helt galet!
En gång ville en kille höra hans största idoler Nirvana och det kunde jag ju naturligtvis spela och han blev jätteglad och han fortsatte att mala på om hur mycket han gillade det här bandet och Kurt Cobain var ju guden! Då sa jag att jag hade sett dem live en gång och han fick världens största ögon och frågade mig: Har du sett dem live? Men hur gammal är du egentligen? Det fick mig att inse att jag var nog 20 år äldre än honom och efter det har jag aldrig sagt om någon mer har önskat Nirvana att jag har sett dem live :)
(Kurt Cobain tog tyvärr livet av sig 1994)
 
En annan vanlig kommentar som jag har fått är att någon har önskat att få höra ett specifikt band som t ex Mötley Crue och vill höra något med dem exakt samtidigt som jag spelar en låt av just det bandet :) Det har hänt flera gånger och då har jag t om spelat någon av bandets mest kända låtar :) Det måste vara alkoholen som gör folk så förvirrade :) Det är tur att jag är nykterist och bara håller mig till kaffe för vem vet hur mycket jag hade snurrat till det annars!
 

Kommentera här: