Kalibreringsdags!

Kalibrera pumpen 2 gånger om dagen är alltid lika spännande och se om CGM´en har mätt rätt! Och om det blodsockervärdet stämmer överens med det man får i sin vanliga blodsockermätare och det är inte ofta som det diffar mycket! Det kan vara i slutet av tiden innan man ska byta nål till CGM´en som jag har märkt att då kan det diffa men då vet man också att det är tid att byta ut nålen. Men som sagt det brukar stämma riktigt bra måste jag säga! Och man vill ju gärna ha så exakta mätvärden som möjligt för att kunna få ett bra blodsockervärde annars gör ju inte CGM´en så stor nytta. Så jag tackar min Animas Vibe och min Dexcom CGM som är ett himla bra teamwork!
Här är vad pumpen säger att jag har just nu i blodsockervärde:
 
Och här är vad min blodsockermätare säger: (har för övrigt inte ställt in varken klockan eller datum än så därför visar den helt fel tidpunkt om ni undrar och jag kommer nog aldrig bry mig om det heller)
 
Så som ni kan se så var det inte så stor diff! 7,9 eller 8,4 är inte så stor skillnad för mig. Men å andra sidan så är jag inte så hysterisk heller när det gäller mitt blodsocker. Det är som det är! :) Kan ju också tillägga att jag har haft i min sensor nu i 3 veckor så jag tror jag behöver byta nål snart. Det märks om inte annat på själva plåsterdelen att den börjar ge upp nu! Har gått upp i kanterna överallt så om den inte ramlar loss av sig självt så får jag nog byta imorgon. För varför göra idag vad du kan göra imorgon :)
 

Kommentera här: