Tablett mot fästingar!

I år ska jag prova att ge Thrixa Bravecto som är en tablett mot fästingar och jag har bara hört positivt om den och hon har inte blivit dålig heller när jag gav henne den. Hon fick den i fredags kväll när hon fick sin kvällsmat för jag ville gärna ha lite koll på henne och passade på nu när jag hade en ledig helg. Så än så länge inga fästingar och håller tummarna att det får förbli så resten av året!
Hon har tidigare haft fästinghalsband på sig men på sommaren är ju det lite bökigt för det måste man ta av innan hon hoppar i plurret för det innehåller b la nervgift och det är skadligt för fiskarna och annat som simmar runt i sjön. Och har man en utställningshund som måste schamponeras och tvättas hela tiden så är ju en sån här tablett superbra! Och kan man dessutom undvika halsband som innehåller nervgift så är ju jag tacksam!
Finns en bra länk om man vill läsa lite mer om tabletten där en veterinär har skrivit sitt utlåtande och klickar du HÄR så kommer du direkt dit.
Om du vill ha en sån här tablett så måste du kontakta en veterinär för den är receptbelagd kan jag ju tillägga.
Jag betalade 538:- för 2 st tabletter som håller i 24 veckor men då var det en avgift jag fick betala också för att de faxade receptet till ett apotek.
 
 
 
Jag är ju inte stormförtjust i vintern men den har ju sin fördel då man inte behöver tänka på dessa onödiga kryp som jag inte förstår vilken funktion de har i naturen! Inte ens fåglarna äter ju fästingarna!
 

Kommentera här: