Diasend uploader!

Jag har laddat över mina värden från min insulinpump till en superbra tjänst som Diasend har och där kan man även få all statistik man behöver för att eventuellt kunna ändra sina värden i pumpen så man får rätt mängd insulin på dygnet. Min diabetesläkare och diasjuksköterska kan även gå in och kika på hur jag ligger till och det är en stor hjälp! Så himla smidigt! Och allt det här är tack vare att man får bluetoothenheten Dexcom 4 som mäter blodsockret dygnet runt och skickar all information till pumpen som sen kan larma om sockret är på väg upp eller ner. 
Så ikväll har jag laddat över allt och det tar bara ett par minuter. En sladd man sätter i datorn och en avläsare som man sätter mot pumpens baksida så tankas all statistik över. Funkar för övrigt både till MAC och PC.
 
Mitt medelvärde har under ca 2 veckors tid legat på 7,9 och det var lite högre än vad jag trodde faktiskt. Har upplevt att jag har haft mycket känningar när det har varit så varmt så spontant så trodde jag att jag har haft lågt en hel del men tydligen inte:
 
Men när jag såg detta så blev jag inte så nöjd. 26% av tiden har jag legat högt! Inte bra. Så nu får jag väl skärpa mig lite extra!
 
Man ska inte stirra sig blind på all statistik men jag tycker att det hjälper mig och jag får lättare att motivera mig själv till att försöka få ner sockret och därmed mår jag mycket bättre. Det är dessutom lättare tycker jag om jag kan få en helhetsbild på dygnet så jag ser vilken tidpunkt när jag börjar gå neråt eller stiga så jag kan justera min pump efter det. Hittills tycker jag att det har funkat men det kan alltid bli bättre! Och jag kan säga att jag har tidigare legat ashögt i HbA1c mot vad jag gör idag så för min del så har jag haft det här som ett bra hjälpmedel!

Kommentarer:

1 AnnaLena:

Verkar ju fantastiskt bra! Och vi alla borde bli bättre på det här och tänka till på vad man stoppar i sig.

Svar: Ja det är verkligen superbra det här! Tekniken går framåt :)
Veronica Ojanen

2 Siri |Diabitfit|:

Försökte få Diasend att fungera en gång i tiden, gick inte alls, haha! Men säkert bra när det väl funkar :)

Svar: Jaså?! Va tråkigt. Ja den funkar bra när det funkar :)
Veronica Ojanen

Kommentera här: