Olika diabetesvård i olika delar av landet?

Fick syn på en artikel som jag blev lite upprörd över! Hur kan vården skilja sig så fruktansvärt mycket i vårt land?! Varför kan inte alla få samma hjälp? Jag måste säga att jag är nog lyckligt lottad över att bo i Västra Götalandsregionen för här är diabetesvården jättebra som tur är! Jag fick pump redan efter 2 år med sprutor som förbättrade mina värden väsentligt sen gick åren och även tekniken framåt och jag fick även CGM som mäter blodsockret 24/7 och skickar värdena till min pump som larmar om sockret går upp eller ner och det har förbättrat mina värden ännu mer så jag har numera ett HbA1c på 52 och förr hade jag myyyyyycket högre värden än så! 
Och man mådde ju inte heller så bra med konstant höga värden naturligtvis och den konstanta tröttheten är numera, jag ska inte säga ett minne blott men däremot mycket bättre! Klart man känner sig trött ibland när sockret går upp och ner och inte riktigt vill stabilisera sig men jag kan säga att jag är iallafall inte konstant trött iallafall! 
Man borde tycka att ALLA borde få den bästa hjälpen som finns på marknaden och förhoppningsvis få bättre HbA1c och med det även må bättre!
Vi diabetiker borde höras och synas mer i massmedia och få våra politiker och de som styr vårt land att fatta att diabetes är en sjukdom som dels ökar för var år och att alla borde få rätt hjälp och vi är alla olika i vår sjukdom!
Hmmmm.... tror jag ska skicka in en klagan till någon instans och ja, klaga helt enkelt! :)
 
Här är iallafall artikeln jag såg idag:
 
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/dalarna/orattvis-vard-for-diabetesdrabbade

Kommentera här: