Seatons kulle!

Eftersom jag har en ledig helg så åkte vi iväg till Hyltenäsbruk/Seatons kulle i Marks kommun och gick en 4 km i naturreservatet. Det var lite kallt men otroligt fint så det var det värt att frysa lite om fingrarna! Har ju min CGM så jag behöver ju inga varma fingrar att sticka mig i :)
När man väl har tagit sig upp på kullen så har man världens finaste utsikt! Och det gamla slottet som tyvärr brann ner 1923 är det bara ruiner kvar av:
 
 
Vi hade lite fika med oss också och det var ingen dålig utsikt man hade när man satt där på utsikten! Tänk om man bodde så och fick se detta varje morgon man gick upp och drack kaffe! :)
Jag tryckte i mig en hamburgare som vi köpte på vägen hem och nu ligger sockret på 11,4 så det blev lite högt men jag tyckte vi var värda det efter vi hade varit så hurtiga och gått runt hela naturreservatet :)

Brödleverans :)

Var och handlade innan jag åkte hem från jobbet och köpte massa massa bröd och det fick jag ju naturligtvis frysa in så Thrixa fick hjälpa mig att bära allt :)
Hon får jobba lite för brödfödan så att säga :)
 
Jag köpte Fazers nya bröd som jag blev så förtjust i. Åt det för första gången nu i veckan och jag kan verkligen rekommendera det! Det är bakat med rotfrukter och så har de dragit ner på mjölet och förutom att det är supergott så var det så bra att det inte idiothöjde mitt blodsocker! Jag har alltid lite svårt för att äta bröd utan att sockret sticker iväg men med det här brödet så gick det bra.
 
Och så köpte jag något som jag inte tyckte om! Tänkte jag skulle var lite nyttig och hittade det här:
 
Jättebra tänkte jag när det inte var något tillsatt socker men jag kan säga att det smakade inte jordgubb utan mest bara russin. Det fanns olika smaker och det är möjligt att någon av de andra är godare. Får se när jag vågar prova detta igen :)

Tidningen Diabetes!

Har ni läst senaste numret av Tidningen Diabetes?
 
 
 
Den kom med posten i veckan och jag fastnade i en rubrik som sa: Hund ger högre livskvalitet! JA tänkte jag, det gör det verkligen men den artikeln handlade inte riktigt om det som jag tänkte :) Den handlade om servicehundar som kan ge larm om man har högt eller lågt blodsocker och att personer som har servicehund leder till en förbättrad livskvalitet och välbefinnande. De kommer ut och blir mer fysiskt aktiva och deltar mer i sociala aktiviteter så det är ju superbra! Man kanske skulle försöka lära Thrixa att ge skall om jag sjunker ner i sockret eller stiger. Hon kan faktiskt hämta saker till mig för apportering tycker hon är superkul men om jag skulle be henne hämta mitt dextrosol så är ju risken stor att hon kommer fram med ett tomt paket till mig :)
 
En gång blev jag jättelåg och fick hjälp av min sambo Jonas som fick leda mig till soffan och sätta mig ner och han fick mata mig med godis för min hjärna hade verkligen stängt av sig så jag fattade ingenting. Ställa en påse smågodis framför mig hjälpte mig inte alls för jag förstod inte att jag skulle plocka upp godis och stoppa i munnen. Men då satt Thrixa på golvet jämte mig hela tiden och tittade på mig men jag vet inte riktigt om jag hade haft någon större hjälp av henne precis. Hon är ju ingen Lassie som kanske hade sprungit iväg efter hjälp om jag hade varit ensam och rasat ihop! Hmmm....jag ska nog börja träna henne till att bli den ultimata superhunden för diabetiker! :)