Passivitetsträning!

Ikväll har Thrixa både fått vara med på pulkaåkning vilket hon blev totalt helt tokig i :) sen gömde jag en massa leksaker i trädgården nu när det var mörkt som hon fick leta upp och hon hittade alla, naturligtvis, duktig som hon är :) sen gömde jag små korvbitar på luriga ställen i vardagsrummet och hon nosade upp rubbet och slutligen så körde vi lite passivitetsträning i hallen där jag la ut hennes favoritleksaker framför henne men hon fick inte röra något. Mycket bra träning för henne! Och hon rörde inte ens apan som hon alltid försöker få i tusen bitar :)
Den fick jag köpa en gång när vi var på Arken Zoo och helt plötsligt så gjorde hon världens hopp inne i affären och tog den här gigantiska apan som hängde ganska så högt upp och sen var jag ju tvungen att köpa den för hon ville inte för allt smör i Småland släppa taget om den :) En av rottweilers lagar: If I saw it first, it´s mine! :)
 
 
Hon fick ett gött grisöra för besväret sen efter den här jobbiga övningen :) Nu ligger hon utslagen här på soffan jämte mig och drar timmerstockar :) Tänk att hitta på lite olika övningar som inte tar så lång tid att göra ändå tar en hel del på hunden! Superbra ju! Är ju inte alltid man har tid att gå ut i skogen och lägga spår eller åka till en hundklubb och träna lydnad. Jag är väldigt tacksam över att vi har en inhängnad tomt för då är det så lätt att bara gå ut och gömma leksaker som hon sen får leta upp och komma in och lämna till mig i utbyte mot en liten bit köttbulle eller annat som hon gillar och det tar inte alls lång stund. Och dessutom så tycker Thrixa det är superkul och det är väl ändå det viktigaste.

Vinterpromenix med Thrixen!

Nu är det en hel del snö som vi har fått här och mer ska det tydligen bli. Perfekt för pulkaåkning sen :)
Thrixa pulsade på bra i snön. Hon går gärna i snön när det passar henne :) Häromkvällen försökte jag gå ut med henne 2 gånger men hon stannade efter bara några meter :)
 
 
 
Att hon ens kan hitta saker att nosa på under all snö är ju helt otroligt :)
 
När vi kom ut ur skogen så hade plogbilen slängt all snö just där vi brukar komma ut! Bara att börja klättra :)
 

Lågt blodsocker...

För en timme sen larmade min insulinpump att blodsockret var på väg ner och det var under normalt värde så nu har jag ätit flingor med mjölk och sitter på soffan och väntar på att sockret ska stiga såpass så jag kan åka till jobbet. Jag ska jobba kvällen och helgen nu så jag börjar bli lite rastlös och vill komma iväg samtidigt som jag är idiottrött och bara vill sova en stund. Labil :) Men snart tror jag nog att jag kan börja komma igång igen och ta mig till bilen och åka iväg. Jag har haft lågt socker ända sen jag gick ut med Thrixa i förmiddags konstigt nog. Det vill inte riktigt stiga upp till normala värden. Vi gick nog fortare och förbrände mer kalorier än vanligt kanske? Skulle nog med facit i hand dragit ner på insulinet medans jag var ute och gick i skogen. Men men det är ju alltid lätt att vara efterklok! :)
 
Det var iallafall väldigt fint ute i skogen så jag ångrar inte vår fina promenad:
 
 
Thrixa lyckas alltid hitta något att nosa på så hon kan få plöja med nosen genom snön :)
 
Och hon får även hjälpa till att ta in posten. Vi som bor på landet har inte brevlådan så smidigt att den står utanför huset utan det sitter en massa brevlådor tillsammans på en rad ute på "stora" vägen men det är inte så långt bort att gå för att hämta in den och Thrixa tycker det är så kul att få bära så hon får alltid ta in posten :)