Passivitetsträning!

Ikväll har Thrixa både fått vara med på pulkaåkning vilket hon blev totalt helt tokig i :) sen gömde jag en massa leksaker i trädgården nu när det var mörkt som hon fick leta upp och hon hittade alla, naturligtvis, duktig som hon är :) sen gömde jag små korvbitar på luriga ställen i vardagsrummet och hon nosade upp rubbet och slutligen så körde vi lite passivitetsträning i hallen där jag la ut hennes favoritleksaker framför henne men hon fick inte röra något. Mycket bra träning för henne! Och hon rörde inte ens apan som hon alltid försöker få i tusen bitar :)
Den fick jag köpa en gång när vi var på Arken Zoo och helt plötsligt så gjorde hon världens hopp inne i affären och tog den här gigantiska apan som hängde ganska så högt upp och sen var jag ju tvungen att köpa den för hon ville inte för allt smör i Småland släppa taget om den :) En av rottweilers lagar: If I saw it first, it´s mine! :)
 
 
Hon fick ett gött grisöra för besväret sen efter den här jobbiga övningen :) Nu ligger hon utslagen här på soffan jämte mig och drar timmerstockar :) Tänk att hitta på lite olika övningar som inte tar så lång tid att göra ändå tar en hel del på hunden! Superbra ju! Är ju inte alltid man har tid att gå ut i skogen och lägga spår eller åka till en hundklubb och träna lydnad. Jag är väldigt tacksam över att vi har en inhängnad tomt för då är det så lätt att bara gå ut och gömma leksaker som hon sen får leta upp och komma in och lämna till mig i utbyte mot en liten bit köttbulle eller annat som hon gillar och det tar inte alls lång stund. Och dessutom så tycker Thrixa det är superkul och det är väl ändå det viktigaste.

Kommentera här: