Mina kurvor :)

I´m back! Har haft ett lååååångt uppehåll men nu har jag bestämt mig för att inte lägga ner min blogg iallafall. Jag har ju bloggat om mitt liv med Thrixa och min diabetes men nu när inte Thrixa finns längre så får jag istället blogga om mitt liv i största allmänhet med diabetes.
Diabetes är ju alltid något som är med en 24/7 och går ju inte att stänga av så jag skulle nog egentligen kunna skriva hur många inlägg som helst varje dag om detta! Det är många som undrar hur man ska göra i olika lägen med insulin och vart har man pumpen i sommartider när man kanske bara har bikini på sig eller varför pendlar sockret när vi kvinnor har mens? Hur mycket som helst finns det att ta upp och jag vill gärna hjälpa andra som sitter i samma båt med de tips jag har! Har ju ändå levt med den här sjukdomen i många år så lite erfarenhet har jag ju. 
 
Men ibland kan man ju undra varför sockret pendlar som en bergochdalbana och det finns ju tusen olika orsaker till det. Jag har kommit in i en sån svängperiod just nu och om man tittar tillbaka på det senaste dygnet så kan man ju inte vara nöjd precis:
 
Har man haft riktigt lågt socker så får man ju tyvärr en rekyl och då stiger ju sockret och det finns tyvärr inte så mycket att göra åt det. Jag brukar försöka äta lite lagom när sockret är lågt, fast man har lust att tömma både kylskåpet och skafferiet :) men jag försöker iallafall äta lagom och så tar jag även lite insulin fast det är lågt. Men då har jag märkt att man slipper stiga uppemot 20 och över det iallafall. Det funkar för mig men diabetes är ju väldigt individuellt också så det funkar ju inte samma för alla. 
Men det är bra jobbigt när sockret beter sig såhär! Jag blir iallafall supertrött mellan varven när det stiger över 10. Och som ni kan se så är sockret på väg uppåt nu igen! Jag har tagit massa insulin och snart så dimper jag väl ner igen. Men men, det är ju en dag imorgon också som Morran brukar säga :) (från tv-serien Morran och Tobias)
Nu ska jag fixa en kopp thé och kolla film! Det är ju trots allt semester just nu så jag behöver absolut inte gå och lägga mig i tid för att gå upp tidigt imorgon och gå till jobbet :) Härligt! 
Ha en go kväll alla! ♥

Kommentarer:

1 Eva:

Bra val att du ska blogga igen! Finns många därute som behöver stöd och råd! Hoppas din filmkväll blir mysig. Kram

Svar: Tackar! Jag ska försöka vara behjälplig så gott jag kan till alla! Ha en go kväll du med! Kram på dig
Veronica Ojanen

2 Ulle:

Ja blogga på nu :)

Svar: Tack det ska jag göra :)
Veronica Ojanen

Kommentera här: