Hagel idag!

Hmmmm....Vädret blev inte som jag trodde utan det blev hagel! I mängder som bara vräkte ner! Värdelöst på min lediga dag och allt! Var tvungen att filma eländet. Här är jag och Thrixa ute på Hofsnäs naturreservat:
 
 
 
Men de sista kilometrarna tillbaka till bilen gick snabbt att jogga :) Träning inför Vårruset Diabetes edition :)

Är hundägare friskare?

En fråga som det just nu spekuleras i är om hundägare är friskare än andra som kanske inte behöver gå ut i ur och skur varje dag och rasta sin hund. Det finns ju ett samband mellan diabetes och att vara stillasittande och den vardagliga motionen är nog så viktig! Det forskas nu inom det här och studien ska vara klar 2017 så det ska bli intressant att se vad de kommer fram till enligt Dagens Medicin. 
Jag fick nya numret av Brukshunden igår och då var det en artikel om just detta:
 
 
Får hoppas att Thrixa inte tar efter mina dåliga vanor med att äta Nutella :)
En sak har vi gemensamt iallafall och det är att vi gillar att sova länge på morgonen! :) Idag när jag är ledig så gick vi inte ur sängen förrän tio imorse :) Jag vaknade av att hon vände på sig och la sig raklång över mina ben och hon är ju ingen liten chihuahua :) 
Nu får vi väl föregå med gott exempel och gå ut på en långpromenad men när jag tittar ut så känns det inte så lockande för just nu så snöar det! Så himla tråkigt men nu får jag ju användning för Thrixas nya regntäcke jag köpte igår och vi hundägare var ju lite hurtigare än många andra för vi går ju ut i ur och skur :) Sen hur långa promenader vi går i dåligt väder behöver vi ju inte tala om :)

Nytt regntäcke!

Idag fyndade jag på Grizzly Zoo som har utförsäljning på täcken, ett nytt regntäcke till Thrixa! Det var halva priset och vanligtvis kostar Hurtta´s regntäcke strax över 600:- men nu blev det bara 300:-! Och det passade perfekt också! Det är houndtexmaterial så det står emot regn och vind och det andas också och det är även reflexer på täcket så det är ju superbra! Använde det ikväll på vår lilla runda och tog kort på hur det ser ut:
 
Det var bra att det går ner långt på bakbenen så det skyddar!
 
Har jobbat min sista dag nu efter helgen så nu är jag ledig imorgon! Så himla gött! :) Undar om jag ska göra som förra tisdagen och bara sitta i trädgården en hel dag och inte göra någonting vettigt alls :) Lutar nog åt det hållet! Fick ju så bra blodsocker den dagen också när jag inte stressade runt och jobbade mig så det är ju en bra ursäkt till att inte göra någonting då! :)