Är hundägare friskare?

En fråga som det just nu spekuleras i är om hundägare är friskare än andra som kanske inte behöver gå ut i ur och skur varje dag och rasta sin hund. Det finns ju ett samband mellan diabetes och att vara stillasittande och den vardagliga motionen är nog så viktig! Det forskas nu inom det här och studien ska vara klar 2017 så det ska bli intressant att se vad de kommer fram till enligt Dagens Medicin. 
Jag fick nya numret av Brukshunden igår och då var det en artikel om just detta:
 
 
Får hoppas att Thrixa inte tar efter mina dåliga vanor med att äta Nutella :)
En sak har vi gemensamt iallafall och det är att vi gillar att sova länge på morgonen! :) Idag när jag är ledig så gick vi inte ur sängen förrän tio imorse :) Jag vaknade av att hon vände på sig och la sig raklång över mina ben och hon är ju ingen liten chihuahua :) 
Nu får vi väl föregå med gott exempel och gå ut på en långpromenad men när jag tittar ut så känns det inte så lockande för just nu så snöar det! Så himla tråkigt men nu får jag ju användning för Thrixas nya regntäcke jag köpte igår och vi hundägare var ju lite hurtigare än många andra för vi går ju ut i ur och skur :) Sen hur långa promenader vi går i dåligt väder behöver vi ju inte tala om :)

Kommentera här: