CGM byte!

Nu har jag äntligen satt i min CGM igen! Jag brukar inte sätta min sändare på armen vilket många gör, utan jag sätter alltid bak på stussen. Tycker den är mer gömd där och inte ivägen för mig. Jag har haft den på armen också men jag är ju lite klantig ibland :) när jag ska i och ur mina kläder t ex och bara drar en tröja över huvudet och armarna har jag noll koll på och då har jag fastnat i mätaren. Har även lyckats gå in i dörrposter och dragit i mätaren så jag föredrar att den sitter bak på min rumpa istället för den brukar jag vanligtvis inte sopa in i saker iallafall :)
 
Såhär ser den ut som jag använder till min Animas Vibe innan man ska sätta i den. Den lilla grå saken som det står Dexcom G4 på är själva bluetoothenheten:
 
Man drar bort ett skyddspapper och klistrar fast hela den här grejen på huden. Sen drar man bort den där lilla "vingen" som sitter där så man inte trycker in nålen utav misstag och sen trycker man bara till på den och då förs en nål in i huden och sen är det bara att ta loss hela översta delen:
 
Och sen sätter man fast själva mätaren:
 
 Det är jättesmidigt! Och bra tycker jag när man sätter den bak på stussen för det finns ju oftast mycket att sätta i där :) Gör inte så ont heller för den som inte gillar när det sticker till. Jag kan ju tillägga att osmidig som jag är så är det lite svårt att sno runt sig och se vad man ska göra bak på stussen men jag brukar klara av det med assistans av min sambo och då är det hur enkelt som helst.
Jag har inte tagit bättre kort än såhär av förklariga själ med tanke på var den sitter men annars hade ju man kunnat ta kortet en bit ifrån så man hade sett lite tydligare var den sitter men jag tror ni hajar :)
 

Kommentera här: