Haft en stabil dag! :)

Idag har jag varit nöjd med mitt blodsocker för det har iallafall inte svängt som en bergochdalbana som det gjorde hela dagen igår! Det har visserligen legat vid min högsta gräns men det har iallafall legat still där:
 
Det har legat lite högt men det är nog för jag har haft stress i kroppen hela förmiddagen idag. Jag har varit på Blå Stjärnan med lilla Thrixen och de har undersökt en liten knöl men det var tydligen ingen större fara men de ska operera bort den ändå nästa tisdag på henne. Men man blir ju alltid lite orolig när man ska göra något sånt här och innan man får reda på vad det är för något.
Men hon var superduktig hela tiden och vi kunde t om röntga henne i massa olika ställningar och hon var så still hela tiden (när man väl hade baxat henne på plats) :) Röntgensköterskorna sa att det är inte mycket lättare med en mindre hund för de kan sprattla rätt så bra och inte helt lätt att hålla still så Thrixa var tydligen jättelätt att hantera. Klart att hon var, duktiga lilla hund! :)
Men nu har ju stressen lagt sig nu när man vet att de tar bort den där grejen och att det inte var så dramatiskt så nu ska väl sockret gå ner lite också. Himla skönt!
 
Jag fick förresten ett mail och kan ju passa på att svara på en fråga som berör diabetes och när man ska ut och gå med sin hund.
Från Malin i Västerås:
Jag har en Jack Russeltik som är full av energi och är ute går/ joggar med henne nästan varje dag efter skolan och jag brukar inte ändra med min pump så som du har skrivit att du gör innan du går ut. Ska man göra det? Jag brukar inte ha så mycket problem med sockret när jag varit ute med hunden. Har haft typ 1 nu i snart 2 år. Klappa Thrixa från mig :) Kram från Malin och Daisy.
 
Tack Malin för ditt mail! Och Thrixa har blivit omklappad :)
Jag kan ju bara gratulera till att du inte har så mycket problem med ditt socker! Jag brukar oftast bli lite låg när jag är ute med Thrixa och går i jobbiga terränger som mitt ute i skogen på kalhyggen och annat, så jag måste sänka min basaldos en stund innan jag går ut med ca 20%. Sen blir det alltid ändå att jag får ta en liten paus efter en halvtimma och ta några dextrosol sen går det bra att fortsätta en stund till. Men det är så jag brukar få göra. Det är ju jättebra att du bara kan låta din pump gå så du inte behöver hålla på att ändra och greja! Är ju lättast så :)  Är allt lite avundsjuk på ditt braiga blodsocker :) Klappa om din lilla Daisy från mig och Thrixa!

Kommentera här: