Lite svar på mail!

Idag när jag kom hem från jobbet och kollade min mail så hade det trillat in massa massa fina mail! Så tack så mycket, jag har inte hunnit svara på alla än men jobbar på det :) Men vissa frågor kan jag besvara här som var bara vanliga frågor som berörde mig själv:
 
• Hur länge har du haft diabetes och har du alltid haft pump? Undrar Mia från Malmö. Jag har haft diabetes typ1 i över 15 år och hade sprutor bara de 2 första åren innan jag gick över till pump. Hade inte så mycket självproducerande insulinceller kvar då så det var inte mycket att välja på. Var inte så förtjust i att skaffa pump då men sen efter ett tag så kände jag att jag mådde mycket bättre och kunde inte tänka mig att vara utan den!
 
• Ska du springa Vårruset - Diabetes Edition? Undrar Lottis. Ja det hade jag tänkt mig! Vore ju så roligt att få vara delaktig i detta och även få träffa massa andra diabetiker! Det vill man ju inte missa! Vi kanske ses då?
 
• Om man skulle skaffa pump istället för sprutor vad är ditt bästa argument för att man skulle ha pump? Undrar Magnus i Skövde. Ja när jag skaffade min pump så kände jag rätt snabbt att jag mådde mycket bättre när jag fick insulin 24/7 och det var väl vad min kropp behövde. Och en frihet för jag behövde inte följa mina mattider lika slaviskt som jag behövde när jag tog mina sprutor vid vissa klockslag. Nu är det mycket lättare att göra lite som man vill och behöver inte tänka lika mycket på att hålla tider. Men sen behöver jag äta mellanmål för att försöka hålla en jämn blodsockerkurva. Vilket inte alltid funkar för många dagar åker jag upp och ner så mina kurvor ser ut som en berg&dalbana :)
 
• Äter du pizza och godis? Undrar Lina. Ja det gör jag :) Jag är absolut inget hälsofreak även om jag önskar att jag vore det :) Min stora svaghet är Nutella! Men det krävs väldigt mycket insulin om man ska äta sånt och då brukar jag alltid lägga in en förlängd bolus på ca en timma eller en och en halv timma.
 
• Du är ju tatuerad, hur gick det med ditt socker när du tatuerade dig? Jag tänkte jag kanske skulle göra en tatuering men vågar inte riktigt om sockret kanske stiger av allt adrenalin? Undrar Kristin.
Ja du det kan nog vara lite individuellt det där hur mycket adrenalin och stress man får i kroppen om man ska tatuera sig. Jag är absolut inte rädd för att tatuera mig så jag hade normal puls och satt och skämtade och skrattade mycket när jag har blivit tatuerad. Men det är nog som sagt väldigt olika det där hur man upplever smärta. Men jag kan verkligen rekommendera om du vill tatuera dig för så himla farligt är det inte. Beror lite på var du hade tänkt att gadda dig? På armarna är ju ingen fara där de flesta brukar börja med sina tatueringar. Bästa tipset är väl att försöka tänka på annat och prata om roliga saker hela tiden :)
 
Nu måste jag gå ut och gå med hunden på hennes lilla kvällsrunda! Men det var jätteroligt att få läsa alla mail så fortsätt gärna att maila på och jag svarar ALLA så fort jag bara kan! Min mail är: virresblogg@hotmail.se
 
Får avsluta med en liten bild på lilla Thrixen som vi tog en dag när vi körde uppletande och hon har sitt specialbeställda SBK Tjänstetecke på sig med broderad text med hennes namn på. Det bästa av allt är att den är i rosa :)
 
 
 

Kommentera här: