Mobilblogg-köpa hundmat!

Hur mycket hundmat behöver man köpa om ens hund har ett bäst före datum? Hur beräknar man det? Ska Thrixa få leva ett halvår eller 2 månader? Ska man köpa en stor säck hundmat eller en liten? Bara en sån enkel sak som att gå till djuraffären och köpa mat blir helt plötsligt en himla stor grej! Och inte så roligt heller. 
 
 
Det blev en 3 kilos säck och tar den slut så är det bara positivt för då får jag köpa mer mat och alltså ha kvar den lilla ett tag till! Jag har alltid sagt att även om medelåldern på en rottweiler är 10 år så kommer Thrixa lätt bli 14! Underverk har hänt förr och det sista som dör är hoppet så jag håller tummarna att hon har lång tid kvar!
 
 
Om Thrixa håller huvudet högt så gör jag det också! 

Nytt blogginlägg-hundcancer.

Vet inte riktigt hur jag ska börja. Får börja med att ursäkta den otroligt dåliga uppdateringen här men senaste tiden har verkligen varit tuff. För ca 2 månader sen var jag med Thrixa på Blå stjärnan och det visade sig att hon hade 3 tumörer varav en satt i ett juver, det var så jag märkte den första knölen, och de tog även bort lymfkörteln så det blev ett rejält stort ärr under hennes mage. Fick sen reda på att en av tumörerna var elakartad men jag levde i förnekelse och allt var ju ändå bortopererat och om tumörerna skulle komma tillbaka så skulle det dröja flera år.
 
 
Det har inte gått mycket mer än 2 månader sen fick jag åka in i förrgår igen. Men jag sökte inte för att jag hade hittat en ny knöl som kunde vara en elakartad tumör utan jag sa att hon har fått en inflammation och troligen är det gammal tråd kvar i kroppen från förra operationen. Den första veterinären jag träffade kunde ju inte säga att det säkert var så men hon hade nog kunnat säga vad som helst för jag lyssnade inte ändå. Jag fick en operationstid till dagen efter, alltså igår och då kom jag dit på morgonen och fick träffa veterinären som även skulle operera henne. Hon tittade och kände på Thrixa och sa att det här kan bli svårt att operera för den här knölen är såpass stor så det blir svårt att ta bort allt och sen ska det sys igen och huden räcker inte till till att stänga igen allt. Och dessutom så visste man ju inte heller vad det kunde vara till 100%. Jag var helt inne fortfarande på att det var en inflammation men den medlidsamma blicken jag fick från veterinären sa något helt annat. Vi tog en lungröntgen och det visade sig att det var små svarta prickar på lungorna. Det kunde ju inte vara metaster utan jag var helt inne på att hunden är ju gammal så det kan ju lika gärna vara bronkit! Ja tyckte veterinären att så kan ju det vara men med den historiken hon har så är ju det mer troligt att det är något annat. Och hon jämförde röntgenplåtarna från förra gången som togs för ca 2 månader sen och då hade hon inga svarta prickar på sina lungor.
Så vi bestämde igår att vi gör en biopsi istället så man får reda på vad den där knölen är för något. Hon hade även hittat ytterligare 2 stycken som det också togs prover från så nu får jag vänta i 2 veckor innan jag får svar. 
 
Jag fick hämta hem en trött lite groggig Thrixa igår eftermiddag och hon har varit väldig seg här. Tycker så synd om henne! Men jag kan tillägga att när hon opererades förra gången så tog det väldigt lång tid för henne att återhämta sig så frågan är ju om det är lönt med ytterligare en operation? Man känner sig självisk om man ska operera bara för att få behålla henne ett litet tag till och jag kan tycka att man alltid måste tänka på djurets bästa. Hon ska fylla 9 år i sommar och man kanske får tänka på att hon har haft ett bra liv.
 
Att skriva det här inlägget har varit väldigt jobbigt. Tårarna rinner så mycket så mellan varven är jag helt förblindad. Fått ta många snytpauser. I tisdags fick jag flera gråtattacker på jobbet och kände mig helt labil. Igår gick det lite bättre men idag har det varit tungt. Vet inte hur jag ska kunna gå vidare. Jag kan ju inte gå runt och gråta hela tiden när Thrixa tittar på mig och undrar varför jag snörvlar så. Jag måste försöka tagga upp mig och vara glad för hennes skull. Svårt!
Kände imorse när jag låg kvar i sängen och tankarna bara snurrade runt i huvudet att helt plötsligt kände jag något som rann in i örat. Det var en tår. Och jag hade nog gråtit en stund för hela mitt anskte var helt blött och kudden också utan att jag ens hade märkt det.
Så nu ska jag ta mig i kragen och på med regnkläder och ta ut Thrixa på en liten liten promenad igen. Det får bli flera småpromenader nu framöver för hon får inte gå långa sträckor. Tror iochförsig att hon är rätt nöjd med det en dag som denna när regnet bara faller :)
 
 
Världens bästa och gladaste Thrixa!

När sockret är lågt...

...har jag oftast sällskap av en som hoppas jag ska tappa en smula :)
 
Vem kan motstå dessa ögon :)
 
Idag köpte jag nytt foder till henne som ska vara riktigt bra! Nordic Light färskfoder blev det och det innehåller inte en massa annat jox som foder många gånger kan göra som t ex en massa onödigt spannmål. Så nu kör vi sunda linjen :) Beach 2015 gäller för hela familjen :)