Testa dina fötter!

Läste på dagens diabetes att det har kommit ut ett självtest man kan göra för att se om man kanske ligger i riskzonen för att få komplikationer med sina fötter när man har diabetes och det var jag ju tvungen att testa! Fast jag fick ju inget bra resultat men jag var hos diabetesläkaren för bara någon vecka sen och träffade även min fotterapeut och det var inget större fel på mina fötter.
 
 
Jag svarade på en fråga om jag någon gång fick svullen och röd fot och det har ju hänt att jag har fått det men jag skulle nog ha svarat nej på den frågan för nu fick jag att jag skulle ta och söka vård för min röda svullna fot. Kan ju inte påstå att jag har något problem med röda svullna fötter men det klart att mina fötter kan svullna upp mellan varven.
Ska iallafall gå på medicinsk fotvård nu framöver så det blir ett steg i rätt riktining när det gäller att ta hand om sina diabetesfötter!
Vill du göra det här testet, det tar bara några minuter, så kan du gå in på myfootdiabetes.se och se vad du får för resultat!
En av anledningarna till att de har tagit fram den här sidan där man kan göra sånt här test är för att försöka minska komplikationer och att mycket kan man själv göra för att förhindra att man får problem i framtiden. De gav en hel del bra tips på hur man kan åtgärda sina eventuella problem man kan ha så det var ju riktigt bra!
Så kontentan av allt är: Ta hand om dina fötter! :)
 

Kommentera här: