Min titanhand!

Idag har jag varit på Sahlgrenska i Göteborg och tagit bort mitt gips! Lycka! :) Men handen ser ju ut som en zombiehand! Blev faktiskt väldigt förvånad över att se att den var såpass, vad ska jag säga, deformerad. Hela själva tumdelen har sjunkt in i handflatan på nåt vis så handen är skålformad! Och den är alldeles stel och det är fysiskt omöjligt att räta ut handen. Än så länge vill säga. Måste gå till en terapeut regelbundet och jag fick träffa en redan idag så jag har fått ett schema som jag strikt måste följa annars finns det risk för att handen kommer fastna i det här läget och det vill jag inte! 
Här är en bild så man kan se skillnaden på mina händer. Min högra hand går inte att räta ut så som jag kan göra med min vänstra. Vilket jag faktiskt aldrig riktigt kommer kunna att göra men iallafall mer än vad jag kan idag.
 
 
Här är en annan bild på min stackars hand :(
 
Så såhär är nu min protestumled. Jag har titan istället för skelett som de har sågat av och satt in på två ställen i tumleden. Det är bara 2 veckor sedan som jag genomled den här operationen, i vaket tillstånd t om! Så jag hörde när de sågade och sen hamrade in titanet men konstigt nog så fann man sig i situationen. Med stor hjälp av bedövning och en rejäl dos av lugnande :)
 
Men jag var glad ändå idag efter de fick av gipset och tagit bort stygnen:
 

Diagram & statistik!

Ikväll har jag roat mig med att ladda ur min insulinpump på alla värden som min cgm har mätt. Och det var väl som vanligt väldigt svängande:
 
 
Dessa tre dagar tog jag för att visa hur det kan vara ena dagen, om man tittar på tisdagen den 25 så är sockret någorlunda stabilt men dagen efter på onsdagen så svänger det mer och ytterligar större svängningar på torsdagen. Och någon bra förklaring till varför det är så har jag inte? Bara att gilla läget att man har diabetes med svängande socker antar jag :)
 
Men om man tittar på helheten över den senaste månaden tillbaka så har jag trots allt legat inom gränsområdet 70% av tiden så det får man väl ändå vara nöjd med!
 
 
Och mitt blodsocker har haft ett medelvärdet på 7,7 och det är ju ok! Men när jag först såg diagrammen över dag för dag så blev jag lite uppgiven! Men man ska nog inte stirra sig blind bara på ett värde utan se helheten. 
Man är iallafall inte ensam om att ha svängande socker för jag ser dagligen folks inlägg både på insta och fb med bilder och kommentarer. En del är oroliga och undrar om det är farligt men jag upplever det mest att jag blir väldigt trött i kroppen när det hoppar och det sämsta är nog att stressa upp sig för då blir sockret ännu sämre!
Jag använder min statistik till att försöka ställa in min pump rätt men om man stirrar sig blind på en massa diagram och känner sig stressad så rekommenderar jag inte till att själv analysera utan lämna över det till sin diabetessjuksköterska istället. Jag ska träffa min imorgon och det ska bli intressant att se vad jag får för HbA1c!
 
Nu får jag säga god natt till världen och återkomma imorgon igen ♥
 
 

Ny bok!

Idag fick jag hem min bok jag hade beställt så nu kommer jag försvinna ett tag :)
 
 
 
Visst verkar den bra?! Det är flera som har rekommenderat boken och jag fastnade för den just för att den tar upp det här med att man gör allting "rätt" och försöker kämpa för att få bra HbA1c och sen går det käpprätt åt skogen ändå och man vet inte varför? Boken tar upp många andra bra saker också, den är ju ändå på 348 sidor :) och på engelska dessutom så jag hoppas jag inte kommer ge upp :) 
Kontentan av boken är: Don't let diabetes be in charge of you, let Diabetes burnout (boken) show you how to take charge of diabetes. Den meningen gjorde att jag köpte boken!