Diagram & statistik!

Ikväll har jag roat mig med att ladda ur min insulinpump på alla värden som min cgm har mätt. Och det var väl som vanligt väldigt svängande:
 
 
Dessa tre dagar tog jag för att visa hur det kan vara ena dagen, om man tittar på tisdagen den 25 så är sockret någorlunda stabilt men dagen efter på onsdagen så svänger det mer och ytterligar större svängningar på torsdagen. Och någon bra förklaring till varför det är så har jag inte? Bara att gilla läget att man har diabetes med svängande socker antar jag :)
 
Men om man tittar på helheten över den senaste månaden tillbaka så har jag trots allt legat inom gränsområdet 70% av tiden så det får man väl ändå vara nöjd med!
 
 
Och mitt blodsocker har haft ett medelvärdet på 7,7 och det är ju ok! Men när jag först såg diagrammen över dag för dag så blev jag lite uppgiven! Men man ska nog inte stirra sig blind bara på ett värde utan se helheten. 
Man är iallafall inte ensam om att ha svängande socker för jag ser dagligen folks inlägg både på insta och fb med bilder och kommentarer. En del är oroliga och undrar om det är farligt men jag upplever det mest att jag blir väldigt trött i kroppen när det hoppar och det sämsta är nog att stressa upp sig för då blir sockret ännu sämre!
Jag använder min statistik till att försöka ställa in min pump rätt men om man stirrar sig blind på en massa diagram och känner sig stressad så rekommenderar jag inte till att själv analysera utan lämna över det till sin diabetessjuksköterska istället. Jag ska träffa min imorgon och det ska bli intressant att se vad jag får för HbA1c!
 
Nu får jag säga god natt till världen och återkomma imorgon igen ♥
 
 

Kommentarer:

1 Carl:

Ha ha ha :) Jag fattar typ ingenting av det där så jag är glad att jag har mitt diabetesteam i ryggen som säger hur jag ska göra!

Svar: Det gör du rätt i :)
Veronica Ojanen

Kommentera här: