Minionjoke :)

Här är en passande bild om hur min s.k. hjärna har funkat idag :) Eller om den överhuvdtaget existerar :)
 
 
Så en dag som denna hade jag kunnat känna mig safe :)
Jag har nämligen inte gjort något vettigt alls på HELA dagen! Det är en konst det också att inte kunna göra något vettigt :)
 
Men jag kan göra något bra och viktigt och lägga ut en bild som ni diabetiker kan spara och det är om ketoner. Det kanske inte alltid man vet när man behöver åka in till sjukhuset och det är inte alltid man kommer ihåg vilka värden det är som gäller så skriv ut och spara den här bilden:
 
 
Tyvärr händer det ju att man ibland kan få ketoacidos även om man har pump. Det har hänt att slangen har vikt sig så man inte har fått insulin på några timmar och man märker att man börjar må väldigt illa och först då kollar sockret. Som tur är har jag CGM som mäter blodsockret hela tiden och tack vare den har jag blivit räddad flera gånger för pumpen larmar ju så fort sockret stiger eller sjunker. Så det var ett tag sen nu som jag behövde sticka mig och kolla om jag har ketoner men bara för att jag gör det så sällan så kommer jag aldrig ihåg var gränsen går för när det börjar bli farligt. Så det här kortet vill man inte vara utan!

Kommentarer:

1 Carl:

Ha ha :) Den va bra den! Jag ska spara tabellen och ha om jag nån gång behöver testa för ketoner så tack så mycket för den!

Svar: Samma kassa humor som jag har :)
Veronica Ojanen

Kommentera här: