Operation!

Idag känner jag mig någorlunda stabil så jag försöker mig på att blogga! Blir det stavfel eller annat så hoppas jag att ni förstår vad jag menar iallafall :)
Förra onsdagen las jag in på Sahlgrenska i Göteborg för att operera in en titanprotes i min högra hand. Jag bröt handen lite oturligt den 5 februari 2014 när jag halkade i duschen. Ja jag är en otroligt klantig person :)
Handen fick gipsas om 9 gånger under våren men den blev aldrig bra. Så nu fick de göra lite drastiska åtgärder och såga bort det dåliga skelettet och sätta in titan.
Kan ju säga att jag har varit sjukt orolig inför det här ingreppet och mycket är för att jag har diabetes och sämsta läkeköttet i kroppen! Sen var jag orolig också för att de inte skulle ha 100 koll på mitt blodsocker under själva operationen och tänkte att jag kanske skulle åka in i koma. Men allt löste sig på bästa sätt: jag körde vaken operation :)
Och såhär flummig såg jag ut minuterna innan de satte igång sågen :)
 
Narkosläkaren var snäll och tog bilden på mig. Han hade dessutom inte kunnat få dit en enda sladd till på mig :)
Gillar den fina mössan som gör att jag ser ut som en svampgubbe från något Super Mariospel :)
Jag hade dropp med sockerlösning hela tiden och sockret låg lite högt, runt 11 och 12 under operationen så det gick bra. Jag har ju min Animas Vibe som ger mig insulin hela tiden + min CGM Dexcom 4 som mäter blodsockret och skickar värdena till min pump som i sin tur larmar om sockret är för högt/lågt eller hastigt stiger/sjunker så jag hela tiden vet hur jag mår. Så jag skötte själv mitt insulinintag och hade koll hela tiden vilket fick mig att bli lite lugnare med den här situationen. Var ju visserligen liiiiite jobbigt när jag hörde när de körde igång sågen och sågade av lite skelettdelar men konstigt nog så brydde jag mig inte så mycket utan bara konstaterade för mig själv att nu sågar de :) Snacka om starka grejer man får :) När de sen höll som bäst på att hamra in titanet så låg jag och yrade om att jag var hungrig och ville ha bacon :) Var ju synd om mig som varit fastande sen kvällen innan :)
Sen när jag fick komma upp till avdelningen igen så fick jag äntligen KAFFE och en go macka, dock utan bacon :)
 
Min arm fick ligga invirad i en tygbit som hängde i en ställning och tur var det för jag hade ingen känsel från armhålan och resten av armen så den gick inte att styra för fem öre! Slog till mig själv i ansiktet, visserligen bara en gång men eftersom den är i ett rejält gips så kändes det inte så skönt :)
 
Så dagarna efter onsdagens äventyr har varit lite av ett flummigt tillstånd :) Sover mest och de stunder när jag är vaken kollar jag mest på tv. Är sjukskriven nu i 3 månader och får absolut inte röra min hand eller försöka lyfta något men med tanke på den värken jag har så skulle jag nog inte vilja försöka lyfta ett papper ens :)
 
Det här inlägget har tagit hur lång tid som helst att skriva med min synnerligen värdelösa vänsterhand som jag har upptäckt att jag inte kan göra något vettigt med! Så nu är jag helt slut så nu blir det att vila en stund.
Ha en go eftermiddag! ♥

Kommentarer:

1 Siri |Diabitfit|:

Har alltid tyckt att operationer är lite läskigt, men vad bra att det gick bra :)

Svar: Ja operationer är allt superläskiga! Men allt gick ju bra så man ska nog inte stressa upp sig för mycket om man behöver opereras någon gång.
Veronica Ojanen

2 Jessica:

Snacka om att va modig! Jag hade aldrig vart vaken och hört sågande och hamrande :) Krya på dig nu

Svar: Tackar så mycket! Handen blir bättre och bättre! Ha en go eftermiddag!
Veronica Ojanen

Kommentera här: